Орална хирургија

Оралната хирургија вклучува дијагноза, хируршки третмани на болести, повреди и трауматични дефекти кои вклучуваат меки и тврди ткива на устата, забите, непцата, вилиците и региони на главата и вратот.

Денто алвелоарна хирургија;

Хирургија за поддршка на протетски помагала на устата и лицето;

Хируршко отстранување на меки ткива и коскени тумори од одонтогено и друго потекло;

Трауматска хирургија;

Реконструкција на ткива;

...се само мал дел од хируршките третмани кои ги нудиме.

Нашето обемно искуство во полето на оралната хирургија нуди решение на ефикасен и безболен начин за проблемите на тврдите и меките ткива во усната празнина.
Без разлика каква хируршка процедура е потребна, стоматолошкиот тим во нашата поликлиника ќе направи се што е потребно за таа да биде лесна и колку е можно помалку стресна.

Контактирајте не за да се информирате повеќе!